Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Elektrische verwarmen met warmte panelen of radiator?

Wat is de beste elektrische verwarming? Warmte panelen of elektrische radiator

soorten verwarming warmte panelen

Wat kies je voor een elektrisch verwarming; warmte panelen of elektrische radiator? Intuïtief, geavanceerd en efficiënt – elektrische verwarming is hard op weg een populaire koolstofarme oplossing te worden voor moderne woningen. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook ongelooflijk veelzijdig, met alles van slimme elektrische radiatoren tot geavanceerde infrarood warmte panelen.

Maar als het gaat om zonder gas huis verwarmen, welke optie is dan het meest effectief?

Elektrische radiatoren versus infrarood warmte panelen

Zowel elektrische radiatoren als infrarood warmte panelen hebben iets unieks en een van hun belangrijkste verschillen is de manier waarop ze warmte leveren.

Werking elektrische radiator woonkamer

elektrische radiator

Bij de meeste standaard elektrische radiator woonkamer is 1/3 van de geproduceerde warmte afkomstig van straling, waardoor mensen en voorwerpen rechtstreeks worden verwarmd. De rest wordt geleverd via convectie die de omringende lucht verwarmt. Daardoor kunnen elektrische radiatoren de kamer snel op temperatuur brengen, terwijl ze ook een meer comfortabele en langdurige warmte geven die niet wordt verstoord door luchtverplaatsingen.

Werking infrarood verwarmingspanelen

infrarood paneel verwarmingspanelen Warmte panelen

In tegenstelling tot elektrische radiator produceren infrarood verwarmingspanelen 100% stralingswarmte. Dit betekent dat warmte panelen niet afhankelijk zijn van de omringende lucht om warmte te leveren. In plaats daarvan verplaatst de infraroodwarmte zich in een lange golf om mensen, voorwerpen en oppervlakken direct te verwarmen. Hierbij gaat geen infraroodwarmte verloren door tocht.

Top 5 voordelen van woning elektrisch verwarmen

Hoewel beide een andere reeks voordelen bieden, hebben warmte panelen met infraroodstraling en elektrische radiatoren toch enkele voordelen gemeen voor woning elektrisch verwarmen.

  1. Effectieve warmte
  2. Eenvoudige installatie en geen onderhoud
  3. Zonder gas huis verwarmen is 100% efficiënt
  4. Nauwkeurig warmtebeheer via thermostaat
  5. Slimme thermostaat regeling
    .

Vind de juiste elektrische radiator of infrarood paneel

Of je nu kiest voor een slimme elektrische radiator of een strak infrarood paneel. Het beste verwarmingssysteem voor jou hangt uiteindelijk af van je woning en je individuele voorkeuren. Welke verwarmingsoplossing je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat onze gevarieerde collectie infrarood panelen je voorzien van een geavanceerde verwarming die het beste bij je past. Bij Warmteshop kan je namelijk terecht voor diverse uitvoeringen van infrarood warmte panelen als ook hybride warmte panelen die convectie- en stralingswarmte combineert.

Lees het complete artikel Warmte panelen of elektrische radiator, waar ingaan op beide elektrische verwarmingssystemen. We leggen de verschillen uit van warmte panelen en elektrische radiatoren.

infrarood spiegel warmteshop IR panelen badkamer elektrische radiator verbruik

Wil je meer informatie over verwarmen de energiezuinige warmte panelen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een warmtepaneel kan toepassen als bijverwarming en hoofdverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over elektrisch verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons infrarood verwarming magazine, zoals energiezuinige elektrische verwarming vs gasverwarming.