Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Hoe behaaglijk is infrarood verwarming?

infrarood verwarming antwerpen slaapkamer renovatie

Hoe behaaglijk zijn infrarood panelen?

Infrarood verwarming geeft een zeer behaaglijk warmte gevoel in huis of op kantoor.

Een ruimte verwarmen door middel van infrarood straling is duurzaam, efficiënt en effectief. Infraroodverwarming verwarmt niet de lucht, zoals een convectie kachel dat doet. Maar verwarmt behaaglijk de objecten die in de ruimte staan. 

Zoals meubilair, muren, vloer en plafond alsmede de mensen die in de ruimte zitten of staan. De objecten slaan de warmte op en weerkaatsen de stralen opnieuw de kamer in.

De hele ruimte wordt voorzien van behaaglijk warme infrarood stralen.

Als jij je in het stralingsgebied bevindt, dan voel je van alle kanten de behaaglijk en plezante warmte. 

warmteshop bankstel Sportpaleis renovatie bij-verwarming

Woning behaaglijk verwarmen

Een behaaglijk warm gevoel bereik je door de woning met infrarood straling te verwarmen. Infrarood als bij-verwarming of hoofdverwarming. We zetten allemaal wel eens de thermostaat wat hoger, omdat je het koud hebt en je het binnen maar niet behaaglijk warm krijgt. 

De convectie kachel loopt te loeien en de lucht wordt droog. Gevolg is dat je droge ogen krijgt, hoofdpijn en het binnenklimaat is bedompt. Met producten van infraroodverwarming Antwerpen behoort dit beeld tot de verleden tijd. 

Aangename en behaaglijk warm met infrarood panelen in je woning. Geschikt voor infrarood verwarming in nieuwbouw of infrarood verwarming bij renovatie project. Gerichte warmte, een juiste luchtvochtigheid en geen koude luchtcirculatie meer. Nooit meer drogen ogen en huid, maar behaaglijk warm. Precies zoals jij het wilt.

infrarood verwarming behaaglijk antwerpen Merksem huiskamer renovatie bij-verwarming ook kantoor

Verbruikskosten van infrarood verwarming

Met een infrarood verwarming kan je flink besparen op de verbruikskosten per kWh door slim om te gaan met de energie. De opwarming van de muren, vloer en objecten in de kamer zorgt namelijk voor een extra temperatuur stijging van zo’n drie graden Celsius. 

Hierdoor kun je de thermostaat een paar graden lager zetten dan bij een convectie verwarming. Behaaglijk warm en duurzaam. De objecten houden de warmte vast, waardoor je weinig warmte verlies hebt als je de kamer ventileert.

Een convectie verwarming moet de lucht verwarmen om het behaaglijk warm te krijgen. De infrarood verwarming verwarmt niet de lucht maar de objecten en mensen in de kamer. De ir panelen werken net zoals de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. 

Met een ir paneel heb je vervolgens minder energie nodig om dezelfde gewenste temperatuur te bereiken die behaaglijk is.  

INFRAROOD VERWARMING

KOOP JE BIJ WARMTESHOP ANTWERPEN

infrarood verwarming antwerpen in de hal ook kantoor

Hal behaaglijk verwarmen

Een hal of gang is vaak koud en kil. Het is de ruimte in het huis die lastige te verwarmen is. De hal staat vaak in verbinding met een trappengat of buitendeur.

Door de buitendeur komt koude lucht naar binnen. Warme lucht stijgt en verdwijnt door het trappengat naar boven. 

De ouderwetse convectie radiatoren die je nog vaak ziet in een hal of gang, verwarmen de lucht. Bij het openen van de buitendeur verdwijnt de warme lucht naar buiten en maakt plaats voor koudere lucht. Deze manier van een hal of gang verwarmen heeft dus weinig nut. 

Infraroodverwarming daarentegen verwarmt niet de lucht maar objecten in de ruimte. De wand, muren en meubels nemen deze warmtestraling op. Indien door de buitendeur een koude luchtstroming ontstaat, is de hal weer snel op een behaaglijk temperatuur. Doordat de objecten de warmte blijven uitstralen. 

Bij een CV installatie is dit niet het geval doordat de thermostaat meestal in de woonkamer hangt en uitslaat wanneer daar de ingestelde temperatuur behaald is. Op plotselinge temperatuur dalingen kan de installatie niet reageren, waardoor het niet behaaglijk warm is.

Met infrarood verwarming in de hal heb je altijd een behaaglijk warme binnenkomst. Nooit meer een koude luchtstroming vanuit het trappenhuis of gang. Maar behaaglijk en comfortabel warm in de entreehal. 

De infrarood panelen van Warmteshop Antwerpen zeer slank zijn, slechts 2 tot 3 cm, waardoor ze prachtig in de hal staan. Ze zijn ruimtebesparend, moderne en zeer efficiënt in gebruik. 

badkamer Sportpaleis behaaglijk

Badkamer behaaglijk verwarmen

Een badkamer is de één van de koudste ruimtes in een woning. Of dit nu een nieuwbouw, bestaande woning of een renovatie project is. De badkamer is een vochtige ruimte en vaak niet goed warm te krijgen. Koud, kil en schimmelvorming ligt op de loer in de badkamer. 

Een infraroodverwarming in de badkamer doet zeer goed zijn werk. Een veel geziene combinatie in de badkamer is een infrarood spiegel paneel met een ir verwarming handdoek droger. Functioneel en prachtig om te zien in de badkamer. 

Een spiegel paneel is slechts 2 cm dik en daardoor ruimte besparend. Daarnaast heb je nooit meer last van een beslagen spiegel. Met een infrarood spiegel in de badkamer is het altijd behaaglijk warm in de koude ochtenden en avonden. 

Een droogrek voor je handdoeken in de badkamer is ideaal en zeer handig. Door de verwarmde beugel heb je altijd een heerlijk verwarmde handdoek voor als je onder de douche uitkomt. Plaats de infrarood handdoekbeugel tegenover het bad of douche, zodat je gelijk de warmte ervaart als je klaar bent met badderen of douchen. 

De infraroodstralen drogen daarnaast gelijk de badkamer, waardoor het vocht snel wegtrekt. Door de juiste luchtvochtigheid heb je geen last van schimmelvorming in de badkamer muren. Schimmels zijn slecht voor onze gezondheid.

Dankzij de IP54 klasse zijn de warmtepanelen spatwaterdicht en veilig te installeren in een vochtige ruimte. Houd wel altijd de veiligheidsafstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht.

kwaliteit infrarood verwarming antwerpen behaaglijk Sportpaleis offerte

Kantoor behaaglijk verwarmen

Als werkgever wil je graag een behaaglijk plezante omgeving creëren waarin jouw personeel zich prettig voelt. Een warm en behaaglijk kantoor verwarmen met infrarood voor jouw medewerkers.

Hetzelfde geldt wanneer je als bedrijf te maken hebt met geregeld bezoek van klanten of leveranciers. 

Het is daarom belangrijk om een behaaglijk werkklimaat te creëren, waarbij iedereen zich plezant en comfortabel voelt. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want iedere persoon is anders en heeft daarbij een andere warmtebehoefte. 

De meeste verwarming systemen worden centraal geregeld. Infrarood verwarming Antwerpen zijn zeer goed in staat gerichte warmte te bieden. Zoals een werkplaats verwarmen met infrarood in een grote loods of koude hoek in de woning.

De warmtepanelen zijn daarnaast individueel te bedienen middels een geïntegreerde thermostaat.

magazijn verwarming

Magazijn behaaglijk verwarmen

Een industrieel pand verwarmen blijft voor veel bedrijven een grote uitdaging. Een magazijn, loods of bedrijfshal is vaak hoog, 8 meter is heel normaal. De ruimte is massaal, niet goed geïsoleerd en deuren staan vaak open. Hierdoor heb je veel tocht. 

Een groot magazijn verwarmen met warme lucht is verwarmen is kostbaar. Warme lucht stijgt eerst, voordat de warmte in een 8 meter hoog pand beneden bij de werkende mensen is, ben je veel tijd en energie kwijt. Een dure aangelegenheid. 

De krachtige korte golf infrarood stralers van infrarood verwarming Merksem brengen daar verandering in. Infrarood heaters hebben namelijk de unieke eigenschap om heel gericht een zone te verwarmen. 

Magazijn verwarmen met infrarood is daarom zeer effectief en behaaglijk. De IR straler is daarnaast niet gevoelig voor lucht stromingen. Lucht circulatie doordat de isolatie niet goed is in een magazijn of doordat de deuren openstaan is voor ir verwarming geen enkel probleem.

KIES VOOR WARMTESHOP ANTWERPEN

Lekker warm in de winter

warmteshop bankstel Sportpaleis renovatie bij-verwarming

Installatie op vrije muur of aan plafond

De panelen moeten op een vrije muur worden geplaatst, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. De infrarode stralen mogen ook niet geblokkeerd worden. Want daardoor neemt de warmtekracht af en is het minder behaaglijk. 

Hang geen gordijnen over het paneel en plaats niet binnen 50-90 centimeter een bankstel. Obstructie vermindert de warmte spreiding. De verbruikskosten kunnen nog verder worden gereduceerd door alleen de ruimtes te verwarmen waar het nodig is. 

Je hoeft de kachel niet aan te hebben als je niet in de ruimte aanwezig bent. Door bewegingssensoren te plaatsen in de kamers, is dit gemakkelijk te realiseren. Zodra je de kamer betreedt gaat het infraroodpaneel aan en is het binnen enkele minuten behaaglijk warm. 

Wij adviseren altijd in de woonkamer een plafondpaneel te monteren, omdat dit paneel een hogere temperatuur bereikt en de warmte heel gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Je voelt van bovenaf de behaaglijk warme stralen op je huid vallen. 

infrarood verwarming antwerpen slaapkamer renovatie

Meer weten over onze infrarood verwarming?

Wil je meer weten over onze infrarood verwarming en toebehoren? Hoe jij het in je eigen woning behaaglijk warm krijgt? Neem contact op met de warmteshop Antwerpen.

Je kan ook langskomen in onze showroom van infrarood verwarming Sportpaleis Antwerpen, welke vlakbij de evenementenhal Sportpaleis is gelegen. 

Kies voor kwaliteit met de warmtepanelen van Warmteshop Antwerpen. Vrijblijvende offerte voor infrarood verwarming aanvragen.

In onze showroom zijn de vele soorten hoge kwaliteit infrarood producten te bezichtigen. Onze adviseurs staan je graag te woord. 

infrarood verwarming gezond behaaglijk antwerpen Merksem studeerkamer contact

Meest gestelde andere vragen

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van infrarood straling, vergelijkbaar met de zonnestralen. 

Is infrarood verwarming gezond?

Ja, infrarood verwarming is gezond. Het ontspant je spieren en stimuleert de bloedcirculatie. 

Is Infrarood verwarming de toekomst?

Ja, infrarood verwarming is de toekomst. Een woning, kantoor of industrieel pand gasloos verwarmen met efficiënte infrarood straling is milieubewust.