Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Hoe werkt infrarood verwarming?

badkamer Sportpaleis behaaglijk

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt op een andere manier dan een conventionele verwarming waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze warme lucht circuleert vervolgens in de kamer. Infraroodverwarming voor woning, kantoor of industrieel pand werkt op basis van infrarode straling. Hierbij worden de objecten en mensen in een ruimte direct verwarmd. 

De elektrische infrarood panelen zenden onschadelijke infrarode warmtestralen uit, net als de heerlijke zonnestralen. Infrarood panelen stralen gerichte warmte die voelbaar is tot ongeveer drie meter afstand van het paneel. Daarnaast zenden de ir-panelen directe warmtegolven naar de muren, meubels, apparatuur en mensen. 

De warme infrarood stralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor verwarmen met infrarood op een natuurlijke manier sneller warm wordt. Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De infrarood stralen hebben een positief effect op het menselijk lichaam. De warme onschadelijke stralen hebben namelijk een therapeutische en ontspannende werking op ons gestel.

infrarood verwarming toekomst antwerpen Merksem sofa nieuwbouw

Wat is een infrarood paneel?

Een infrarood paneel is een elektrische verwarming op basis van stralingswarmte. Het wordt ook wel hittegolf-of stralingsverwarming genoemd. Het genereert, net als de zon, bijzonder aangename directe warmte. Het belangrijkste verschil met een conventioneel verwarming systeem is dat de infraroodverwarming Antwerpen niet de lucht verwarmt, maar de objecten in de kamer. 

Infrarood panelen verdelen de warmte gelijkmatig over de oppervlakken van de kamer. Zoals de muren, vloer en meubels. Het creëert een bijzonder comfortabel en gezond klimaat. De warmte beweegt niet door de kamer, maar komt continu vrij door de omliggende oppervlakken. 

IR panelen hebben lage aanschafkosten, een grote diversiteit aan ontwerpen en een zeer hoge warmte efficiëntie. Vooral in moderne en goed geïsoleerde gebouwen leveren infrarood panelen flinke kosten besparingen op. De warmtepanelen zijn ook zeer goed in te zetten in minder gebruikte ruimtes.

gezond kwaliteit verwarming kinderkamer

Voordelen van infrarood panelen

Het grote voordeel van infraroodpanelen is het thermische comfort. Bij een conventionele olie- of gas gestookte verwarming wordt de lucht verwarmd. Bij infrarood panelen wordt de warmte gelijkmatig afgegeven aan de omliggende oppervlakken. Resultaat is een aangenaam en comfortabel binnenklimaat.

Er is geen luchtcirculatie in huis. Hierdoor heb je tevens geen hinder van rond dwarrelende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Ook heb je minder last van stof in huis. Vooral voor astmapatiënten en mensen met een allergie hebben hier veel baat bij. De luchtvochtigheid is optimaal. 

Doordat de muren ook verwarmd worden heb je geen last meer van schimmelgroei. Vooral in de badkamer is dit een groot voordeel. Omdat de warmtepanelen geen draaiende onderdelen bevatten, heb je tevens geen onderhoudskosten. De installatie van de panelen is eenvoudig, snel en dus goedkoop. En het energieverbruik is zeer duurzaam.

INFRAROOD PANELEN

KOOP JE BIJ WARMTESHOP ANTWERPEN

infrarood verwarming antwerpen boven het bed Sportpaleis nieuwbouw

Bediening infrarood panelen

Net als bij een conventionele kachel wordt de kamer temperatuur bij een elektrische infrarood verwarming geregeld door een thermostaat. De thermostaat meet de temperatuur in de ruimte en vergelijkt deze met de gewenste doeltemperatuur.

Wanneer de gemeten temperatuur onder de gewenste komt, gaat de infrarood panelen  aan totdat het juiste klimaat is bereikt. 

Je gebruikt een thermostaat of de Smart Home App om de temperatuur te regelen. De smart home app kan je installeren op je iPhone of Android mobiele telefoon. De app is gemakkelijk in gebruik. Regel alles met de app thuis, maar ook onderweg. 

De app is ook heel handig voor ruimtes die weinig worden gebruikt, zoals een vakantiehuis of caravan.

Met de Smart Home App bedien je de panelen op afstand. Je kan de panelen onafhankelijke van elkaar aan- en uitzetten. Programmeer dat de temperatuur nooit onder een bepaald minimum zakt of stel de anti vries optie in.

eetkamer renovatie toekomst

Waar infrarood panelen toepassen?

Een infrarood verwarming kan je op meerdere manieren toepassen. Zoals een infrarood verwarming in nieuwbouw of infrarood verwarming bij renovatie. Als hoofd- of extra verwarming voor infrarood verwarming bij renovatie.

Infrarood als bij-verwarming is ideaal voor ruimtes die je weinig gebruikt of voor een koude zone in de woning. 

Voor buiten op het terras heeft Warmteshop Antwerpen speciale terrasverwarming. Deze heaters gebruiken de korte golf ir straling, welke krachtiger zijn dan de lange golf infrarood straling voor binnenshuis. Tevens zijn ze niet gevoelig voor windstromingen. Met een terrasverwarming geniet je het hele jaar door buiten van de warmte. 

Voor industriële omgevingen levert Warmteshop Merksem de speciale stralers. Deze werken ook met de kort golf infraroodstraling. Geschikt voor gebruik als werkplaats verwarmen met infrarood voor loods of magazijn verwarmen met infrarood. De mobiele verwarming kan je overal plaatsen waar er warmtebehoefte is. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit.

warmteshop bankstel Sportpaleis renovatie bij-verwarming

Meer weten over werking infrarood panelen?

Wil je meer weten over de hoe infrarood verwarming werkt? Neem contact op met de warmteshop Antwerpen of vrijblijvende offerte voor infrarood verwarming aanvragen.

Je kan ook langskomen in onze showroom van infrarood verwarming Sportpaleis Antwerpen en omgeving. In de showroom zijn de vele soorten hoog kwaliteit infrarood panelen te bezichtigen.

In onze winkel staan veel van onze verschillende soorten ir panelen uitgestald, zoals een krijtbord, spiegel en metalen paneel. Kies voor kwaliteit met de infrarood verwarming Antwerpen

Onze adviseurs kunnen je daarnaast alles vertellen hoe een warmtepaneel werkt. Hoeveel vermogen je per kamer nodig hebt om de ruimte goed te verwarmen. En wat daarnaast de beste plek is voor de montage van het ir paneel. Tevens kunnen onze adviseurs een warmteplan voor je opstellen voor jouw woning, kantoor of industrieel pand.