Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Infrarood als bij-verwarming

kwaliteit infrarood verwarming antwerpen behaaglijk Sportpaleis offerte

Infrarood bij-verwarming voor extra warmte

Infrarood bij-verwarming als extra verwarming, omdat je huidige verwarmingssysteem niet voldoende warmte biedt. Infrarood panelen is een goede keuze als bij-verwarming in de woonkamer en in ruimtes die je weinig gebruikt. Ook zijn ze zeer geschikt als hoofd infrarood verwarming in nieuwbouw woningen of bedrijfspanden.

Infraroodverwarming Antwerpen werkt anders dan een convectie verwarming, waarbij de lucht in de ruimte wordt verwarmd. Infrarood panelen geven stralingswarmte af naar een bepaalde zone of plek in de kamer. Zit je in de stralingswarmte, dan voelt dat comfortabel aan. Ook al is de luchttemperatuur om je heen lager. Je kan de stralingswarmte vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. 

Zoals de zon de aarde verwarmt, verwarmt de infrarood verwarming de objecten en mensen in het stralingsgebied. De objecten zoals meubels, vloer en wanden houden de warmte vast en weerkaatsen deze weer de ruimte in. Je voelt van alle kanten de heerlijke gezonde ir-stralen op je huid vallen. Ze dringen niet door in de huid.

Net zoals het in de lente in de zon behaaglijk kan zijn ondanks een lage temperatuur. Buiten het stralingsgebied voelt de omgeving kouder aan. 

infrarood verwarming antwerpen dining

Toepassingen bij-verwarming

De verwarming op basis van infrarood technologie kan toegepast worden op elke mogelijk gebouw. Van particuliere woningen of bedrijfsgebouwen, tot winkelpanden, scholen en magazijn. Bij-verwarming voor binnen in de woonkamer of badkamer. Of als bij-verwarming buiten, zoals een terrasverwarming die je ook vaak ziet in de horeca. 

Bij-verwarming is zeer geschikt in bestaande bouw of infrarood verwarming bij renovatie projecten. Het bied je net de extra warmte in een koude hoek van het huis. Of als extra bij-verwarming in de badkamer. Een infrarood spiegelverwarming zien we vaak terug in de badkamer. Een ir paneel is namelijk heel goed in staat in korte tijd veel warmte te geven. 

Ook in industriële panden zoals een werkplaats verwarmen met infrarood of magazijn zien we de infrarood kachel vaak terug als bij-verwarming. Het unieke aan dit systeem is dat je alleen de plek verwarmt waar de warmte behoefte is. In een grote loods verwarm je daarom de werkplaats en niet het hele pand. Dit scheelt je enorm in de stookkosten. 

Kies voor kwaliteit met de infrarood verwarming Sportpaleis Antwerpen. De hoge kwaliteit infrarood bij-verwarming is verkrijgbaar als wand- of plafondpaneel, maar ook als mobiele verwarming. Deze kan je overal neerzetten waar de warmte nodig is.

infrarood verwarming behaaglijk antwerpen Merksem huiskamer renovatie bij-verwarming ook kantoor

Snel warm met een infrarood bijverwarming

Een infrarood panelen als bijverwarming heeft een korte opwarmperiode. Afhankelijk van het vermogen is de maximale temperatuur in 8 tot 15 minuten bereikt. Om deze reden is een ir bij-verwarming zeer geschikt om te installeren in ruimtes die je niet vaak gebruikt. 

De speelkamer van de kinderen, de hobbyruimte, de tuinserre of voor het buiten terras. Een infrarood bij-verwarming is snel geïnstalleerd. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. Het is ook heel handig voor als je een hoek in de woonkamer wilt bij-verwarmen met ir panelen, bijvoorbeeld waar het bureau staat. 

Een ir paneel verwarmt niet de lucht, zoals bij een convectie verwarming. De infrarode straling warmen de vaste objecten en mensen in de ruimte op. De voorwerpen houden de warmte lang vast en weerkaatsen de warme stralen terug de ruimte in. 

Doordat ir verwarming heel gericht kan verwarmen, is het geschikt voor kleine ruimtes. Je voelt direct de warme stralen op je lichaam.

Verlaat je de ruimte, dan zet je het paneel gewoon uit. Hierdoor is je energieverbruik laag. Een centrale verwarming kan hier niet tegenop. 

INFRAROOD VERWARMING

KOOP JE BIJ WARMTESHOP ANTWERPEN

warmteshop bankstel Sportpaleis renovatie bij-verwarming
infraroodverwarming antwerpen woonkamer

Voordelen infrarood bij-verwarming

– Gericht een hele ruimte of kamer verwarmen.

– Snelle opwarmtijd, slechts 5 tot 12 minuten.

– Geruisloos en geurloos.

– Gezonde stralingswarmte, vergelijkbaar met de zonnestralen. 

– Mobiele infrarood paneel met wieltjes, die je overal kan plaatsen. 

– Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden. 

– Minder energie nodig om ruimte te verwarmen. 

– Werkt bij goed geïsoleerde woning als minder goed geïsoleerd huis.

– Geen extra onderhoudskosten per jaar.

– Droge muren, waardoor geen schimmelvorming kan ontstaan. 

– De stralingswarmte wervelt geen stof op. Vriendelijk voor astmapatiënten. 

– Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.

– Ideaal voor inbouw achteraf. 

– Snelle en eenvoudige installatie. 

– Op afstand temperatuur regelen en instellen via de Smart Home app.

infrarood verwarming antwerpen in de hal ook kantoor

Infrarood bij-verwarming kopen

Infrarood bij-verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. In de showroom van infrarood verwarming Antwerpen kan je rustig rondkijken. Infrarood bij-verwarming is bijvoorbeeld zeer goed toe te passen voor badkamer, woonkamer en kantoor verwarmen met infrarood.

Wij leveren ook infrarood heaters voor magazijn verwarmen met infrarood, werkplaats en terrasverwarming voor buiten. Geschikt voor renovatie en nieuwbouw als hoofd- en bij-verwarming.

Heb je vragen? Neem contact op met de warmteshop Antwerpen voor meer informatie. Vrijblijvende offerte voor infrarood verwarming aanvragen.

Warmteshop Antwerpen – infrarood verwarming Merksem is vlakbij het Sportpaleis gelegen. Of bestel eenvoudig de infrarood bij-verwarming online via onze website en bij onze webwinkel. Alle vaste en mobiele verwarming oplossingen zijn bij ons te koop. 

infrarood verwarming gezond toekomst antwerpen Sportpaleis halletje bij-verwarming

Meest gestelde vragen

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van infrarood straling, vergelijkbaar met de zonnestralen. Maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

Hoe behaaglijk is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is heel behaaglijk. Het zorgt voor een comfortabel en schoon binnenklimaat. 

Is infrarood verwarming gezond?

Ja, infrarood verwarming is gezond. Het ontspant je spieren en stimuleert de bloedcirculatie. 

Is Infrarood verwarming de toekomst?

Ja, infrarood verwarming is de toekomst. Een woning, kantoor of industrieel pand gasloos verwarmen met efficiënte infrarood straling is milieubewust.