Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Infrarood verwarming in nieuwbouw

infrarood verwarming antwerpen huiskamer design nieuwbouw bij-verwarming offerte

Infrarood verwarming voor nieuwbouw woningen

Infrarood verwarming voor nieuwbouw woningen en kantoorpanden is de beste verwarming die je kan kiezen. Of het nu gaat om een eengezinswoning of een appartement, de keuze voor infrarood verwarming nieuwbouw is een ecologisch en economische verstandige beslissing. 

De bouw van nieuwbouw start bij het ontwerp, waar bijvoorbeeld middels zongericht bouwen de binnenkomst van de zonnestralen optimaal wordt benut. De isolatiewaarde speelt bij nieuwbouw een grote rol om de verwarmingskosten te drukken. Alsmede de toepassing van zonnepanelen en andere energie besparende maatregelen. 

De volgende stap is om te kijken naar duurzame apparaten, zoals een elektrische boiler en infrarood verwarming.

Infraroodverwarming Antwerpen is voor nieuwbouw zeer efficiënt en energiebesparend als hoofdverwarming. Nieuwbouw is goed geïsoleerd waardoor je weinig energie nodig hebt om de ruimte aangenaam te verwarmen. 

infrarood verwarming antwerpen boven het bed Sportpaleis nieuwbouw

Met infrarood verwarming besparen energiekosten

Met infrarood als hoofdverwarming nieuwbouw bespaar je op kosten, omdat het energieverbruik laag is en je geen onderhoudskosten hebt. De installatie is eenvoudig, snel, schoon en daarom goedkoop. De infrarood verwarming Antwerpen is zeer zuinig in verbruik, waardoor je al snel je investering terugverdient. 

Energiekosten besparen met een elektrische verwarming lijkt op het eerste gezicht vreemd. Elektrische radiator staat bij veel mensen bekend als een energie slurpend apparaat. Echter door de innovatieve technologie en de manier van verwarmen is de infrarood verwarming juist heel spaarzaam in het verbruik. 

De infrarood stralen verwarmen niet de lucht, zoals een CV installatie dat doet, maar alleen de objecten. Zoals wanden, vloer, meubels en de mensen. Voorwerpen kunnen warmte veel beter opslaan dan lucht. De infraroodstralen kaatsen op alles waardoor de kamer gelijkmatig warm wordt. Er is geen luchtstroming, zoals bij conventionele verwarming. Dit resulteert in aanzienlijk minder warmteverlies. 

infrarood verwarming toekomst antwerpen Merksem sofa nieuwbouw

Installatie infrarood verwarming nieuwbouw

Het installeren en aansluiten van de infrarood verwarming in nieuwbouw is vrij eenvoudig. Echter is deskundige kennis vereist voor het bepalen van de juiste positie van het ir paneel. Met een centrale verwarming is het bijna irrelevant waar de radiatoren hangen in de nieuwbouw, want deze blazen gewoon de warme lucht de ruimte in.

Infrarood verwarming is een andere manier van verwarmen. De panelen werken met infrarode stralen die zich in een rechte lijn verspreiden en moeten een muur, vloer of meubel raken om effectief te zijn. De inrichting van de nieuwbouw kamer heeft daardoor invloed op de efficiëntie van de warmte verspreiding.

Onze infrarood experts van infrarood verwarming Sportpaleis voorzien je graag van advies. Ze helpen je bij het kiezen van de juiste toepassing voor nieuwbouw of infrarood verwarming bij renovatie woning.

Infrarood stralingspanelen mogen ook deel uitmaken van je interieur. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten, zoals een prachtig infrarood beeldverwarming die als schilderij eruit ziet. 

INFRAROOD VERWARMING

KOOP JE BIJ WARMTESHOP ANTWERPEN

warmteshop bankstel Sportpaleis renovatie bij-verwarming

Kostenvergelijk warmtepomp, infrarood verwarming en gaskachel

Voor nieuwbouw heb je de keuze hoe jij jouw woning wilt verwarmen. Gasloos verwarmen staat natuurlijk op nummer één. Het is duurzaam en ook energiezuinig. Om je een idee te geven van de kosten, hebben we een kort kostenvergelijk gemaakt van de warmtepomp, infrarood verwarming en een gaskachel installatie. 

Voor de warmtepomp en gasverwarming is een stookruimte nodig, aanleg van leidingen en radiatoren. De nieuwbouw van een stookruimte kost ongeveer 15.000 euro en de aanleg van leidingen en de radiatoren kost gemiddeld 3.000 euro. Daarbij komen nog de onderhoud- en installatiekosten. 

Bij kachels op gas worden de kosten voor onderhoud geschat op circa 180 euro per jaar, 70 euro voor de schoorsteenveger en 40 euro voor elektriciteit (regel- en circulatiepomp).Een warmtepomp kost naar verwachting 150 euro aan onderhoud en 40 euro aan elektriciteit voor de circulatiepomp. 

Daarentegen heeft een infrarood verwarming geen kosten aan onderhoud. De installatie is eenvoudig en snel. Je hoeft geen leidingen aan te leggen, een schoorsteenveger te laten komen en geen jaarlijks onderhoud te plegen. Daarbij komt nog het energiezuinige verbruik. Met infrarood verwarming in nieuwbouw bespaar je dus veel geld uit.

infrarood verwarming antwerpen dining

Geheel gasloos wonen

Je hebt een nieuwbouw woning gekocht en wilt helemaal gasloos wonen. Dit kan een lage energiewoning, nul energie woning (EPC-0) of passief huis zijn. Je zult voor alle drie voorzieningen moeten treffen voor de verwarming, het warme water en het koken. 

Koken doe je elektrisch op een inductieplaat bijvoorbeeld. Kies infrarood verwarming in nieuwbouw voor efficiënte en duurzame warmte. Een ir verwarming levert echter geen warm water, zoals dat bij een CV-ketel wel het geval is. De oplossing voor het warme water is een eco-boiler. 

Hoogwaardige elektrische boiler heeft als voordeel dat het water in de ketel één keer per week wordt opgewarmd tot 70° Celsius. Ter voorkoming van legionella bacteriën. Met een eco-boiler bespaar je tevens tot 40% op de elektriciteit kosten.

Een goed alternatief is om te kiezen voor toepassing van infrarood als bij-verwarming in combinatie met een lucht-waterpomp voor de vloerverwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht voor het voor het verwarmen van ruimtes én water. Plaats daarbij zonnepanelen op je dak om de elektriciteit kosten per maand te verlagen. 

infraroodverwarming antwerpen

Vraag advies en voorkom problemen

Win altijd van tevoren advies is in over het gebruik van een infrarood verwarming nieuwbouw. Om problemen te voorkomen raden wij je aan om contact op te nemen met Warmteshop Antwerpen. Neem contact op met de warmteshop Antwerpen, onze adviseurs staan je graag te woord.

Een verkeerd gebruik van infraroodverwarming kan namelijk leiden tot een hogere verbruik kosten. Dit komt doordat consumenten vaak onderstaande fouten begaan. 

Kies voor kwaliteit infrarood verwarming. Deze is iets duurder in de aanschaf, maar is wel energiezuinig. Dit zie je dan ook gelijk terug op de elektriciteitsrekening.

– De warmtebehoefte is van tevoren niet juist bepaald. 

– De infrarood panelen zijn verkeerd in de ruimtes gemonteerd. 

– Installeer een infrarood paneel altijd op een vrije muur. Zorg dat er geen groot object in de weg staat, want obstructie verlaagt de warmte verspreiding. Hang bijvoorbeeld nooit gordijnen over het warmtepaneel. 

– Het vermogen (aantal Watt) van infrarood verwarming is te laag voor de ruimte die verwarmd moet worden.

Infrarood verwarming Sportpaleis

Infrarood verwarming nieuwbouw kopen

Infrarood panelen kopen voor nieuwbouw woning doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. In de showroom van Warmteshop Antwerpen kan je rustig rondkijken. De verschillende soorten infrarood panelen nieuwbouw staan hier namelijk uitgesteld. 

Warmteshop Antwerpen is ook voor magazijn verwarmen met infrarood, kantoor verwarmen met infrarood, werkplaats verwarmen met infrarood en terrasverwarming voor buiten. Heb je vragen? Stel deze dan aan onze infrarood experts of vrijblijvende offerte voor infrarood verwarming aanvragen.

De infrarood verwarming Merksem van Warmteshop Antwerpen kan je tevens eenvoudig online kopen via onze website en bij onze webwinkel. Hier zijn alle vaste en mobiele verwarming modellen weergegeven. De verschillende typen, de diversiteit in vermogen, de kleuren en een omschrijving vind je allemaal in onze webshop terug.

infrarood verwarming behaaglijk antwerpen Merksem huiskamer renovatie bij-verwarming ook kantoor

Meest gestelde vragen

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van infrarood straling, vergelijkbaar met de zonnestralen. Maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

Hoe behaaglijk is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is heel behaaglijk. Het zorgt voor een comfortabel en schoon binnenklimaat. 

Is infrarood verwarming gezond?

Ja, infrarood verwarming is gezond. Het ontspant je spieren en stimuleert de bloedcirculatie. 

Is Infrarood verwarming de toekomst?

Ja, infrarood verwarming is de toekomst. Een woning, kantoor of industrieel pand gasloos verwarmen met efficiënte infrarood straling is milieubewust.