Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Is infrarood verwarming gevaarlijk in gebruik?

is infrarood verwarming gevaarlijk

Infrarood verwarming is zeer veilig om te gebruiken als hoofd- of bijverwarming in huis. De straling is zelfs gezond voor mens, dier en ook planten. Een infrarood verwarming straalt namelijk lange warmtegolven uit die ons lichaam heerlijk opwarmt. De natuurlijke infrarood-c straling is te vergelijken met de zon en heeft op een lichaam een therapeutische en ook ontspannende werking. De infraroodstraling bevat geen schadelijke Uv-straling, zoals de zon.

Geen brandgevaar met infrarood paneel van Warmteshop

Met een infrarood paneel van Warmteshop is er ook geen brandgevaar, want deze kachels zijn een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische verwarming. Infrarood panelen van A-kwaliteit, die Warmteshop levert, zijn bovendien voorzien van veiligheidsvoorzieningen in de vorm van een hitteschakelaar. Mocht het infrarood paneel te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Er is dus geen brandgevaar.

Uit veiligheidsoogpunt mogen er geen papieren of magneten op het warmtepaneel worden geplaatst. Daar is deze kachel niet voor bedoeld. Ook moeten de panelen vrij kunnen stralen om te genieten van een grote warmteverspreiding. Meer weten over brandgevaar en de temperaturen? Contacteer onze infrarooddeskundigen.

Werking infrarood verwarming

De werking infrarood verwarming is anders dan een convectiekachel waarbij de lucht wordt verwarmd. Werking infrarood verwarming is via elektriciteit, waarbij de meubels, vloer en andere objecten direct verwarmd worden en niet de luchtmassa. Dit is een groot verschil in hoe je de warmte aanvoelt. De warmte voelt namelijk veel intenser aan, waardoor je thermostaat ook een paar graden naar beneden kan stellen. Dit bespaart je gelijk op het elektriciteitsverbruik.

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming gevaarlijk? Je kan voor hoe werkt infrarood verwarming contact opnemen met onze is infrarood verwarming gevaarlijk deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming gevaarlijk wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming gevaarlijk vinden. Lees meer over de werking van infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.