Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Is infrarood verwarming gezond?

gezond kwaliteit verwarming kinderkamer

Is infrarood straling gezond?

Infrarood verwarming is zeker gezond voor ons lichaam. De infrarood straling is te vergelijken met de warme zonnestralen van de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. Infrarood straling werkt diep door in de huid. 

De energie van infrarood licht dringt vervolgens gezond tot ons lichaam door, waardoor moleculen in beweging komen. Daardoor stijgt onze lichaam temperatuur terwijl de omgeving om ons heen koeler aanvoelt. 

Naast het behaaglijk en ontspannen gevoel vermindert infrarood straling ook rug-, nekklachten, spierpijn en reumatische klachten. Daarnaast stimuleert het een gezond bloedcirculatie. 

Infrarood straling versnelt de bloed doorstroming, wat resulteert in een toename van een gezond zuurstof gehalte in het bloed. Hierdoor vermindert spierpijn en stijfheid van de spieren. Doordat de spieren ontspannen nemen ook gewrichtsklachten af. 

infrarood verwarming antwerpen slaapkamer renovatie

Korte en lange golf infrarood straling

Hoe langer de golven zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De infrarood c-straling verwarmt de huid en dringt slecht 0,3 millimeter diep in de huid. De korte golf ultra violette straling gaat daarentegen letterlijk onder de huid. 

De korte golf stralers moeten dan ook op een veilige afstand van minimaal 3 meter hoog worden opgehangen. Zoals magazijn verwarmen met infrarood. Op deze wijze kan de werkplaats verwarmen met infrarood veilig plaatsvinden. 

De korte golf infrarood kachels vallen onder de categorie industriële heaters. Net zoals de terrasverwarming.

De lange golf IR-C infrarood verwarming zie je terug in woningen en voor kantoor verwarmen met infrarood. 

Deze IR-C stralen kan je daarom niet vergelijken met de UV-stralen of röntgenstralen. Deze zijn namelijk wél schadelijk en niet gezond voor ons. 

infrarood verwarming gezond behaaglijk antwerpen Merksem studeerkamer contact

Infrarood straling is goed voor de gezondheid

De infrarode stralen hebben een positief effect op onze gezondheid. Ons lichaam reageert gezond op de warme intense warmte. Door de indringende warmte zetten de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.

Infrarood verwarming verwarmt objecten, zoals muren, meubels en mensen in de kamer. Er is geen warme luchtcirculatie. Vooral astmapatiënten en mensen met allergieën hebben hier duidelijk een gezond voordeel bij. De warmte dringt door in de muren en houdt deze droog. 

Daardoor wordt schimmelgroei voorkomen. Schimmels op en in de muren vormen een reëel risico voor onze gezondheid. Bij verwarmen met een infrarood straling blijft de luchtvochtigheid in balans. Dit heeft een positief effect heeft op de slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen. Je wordt ook minder snel verkouden.

INFRAROOD VERWARMING

KOOP JE BIJ WARMTESHOP ANTWERPEN

infrarood verwarming antwerpen boven het bed Sportpaleis nieuwbouw

Geen luchtcirculatie met gezond infrarood warmte

De manier hoe infrarood verwarming werkt is anders dan een lucht verwarming. Bij een conventioneel systeem wordt de lucht verwarmd waarbij deze door de kamer circuleert. Bij infrarood verwarming zijn het de objecten die de warmte vasthouden en opnieuw de kamer in reflecteren. Infrarood als bij-verwarming of hoofdverwarming.

Geen luchtcirculatie betekent dat je ook geen last hebt van rondzwevende bacteriën en stofdeeltjes in de lucht. Dit levert een aanzienlijke verbetering van het binnen klimaat op. Mensen die lenzen dragen hebben hier veel baat bij. 

Daarnaast houdt de infraroodverwarming Antwerpen de luchtvochtigheid op gezond niveau. Met een mobiele verwarming of vaste panelen jeuken je ogen niet en worden ook niet rood. Deze twee klachten komen vooral voor bij ruimtes die zijn verwarmd door convectie warmte, waarbij een droge lucht is. 

infrarood verwarming gezond toekomst antwerpen Sportpaleis halletje bij-verwarming

Gezond binnenklimaat met ir verwarming

– Minder luchtcirculatie. De infrarood panelen stralen direct warmte uit, zonder lucht verplaatsing.

– De infrarood warmtegolven dringen je huid binnen. Dit voelt aangenaam warm, gezond en ontspannen aan. 

– De warme infrarood stralen hebben een therapeutische werking op ons lichaam. Het helpt bij reumapatiënten, gewrichtspijnen en bij vermindering van stress. 

– De warme ir stralen hebben een ontspannende werking op ons lichaam.

– De warme infrarood straling bevordert een gezond bloedsomloop. 

– Infrarood verwarming zorgt voor een gezond binnenklimaat met een juiste luchtvochtigheid. 

– Geen koude voeten meer, omdat de vloer ook warm is. Warme voeten is gezond voor de bloedscirculatie in je benen en voeten. 

infrarood verwarming toekomst antwerpen Merksem sofa nieuwbouw

Meer weten over de gezonde infrarood verwarming?

Wil je meer weten over de hoe gezond infrarood verwarming is? Neem contact op met de warmteshop Antwerpen. Je kan ook langskomen in onze showroom van infrarood verwarming Sportpaleis Antwerpen, welke vlakbij de evenementenhal Sportpaleis is gelegen. 

Onze adviseurs kunnen je daarnaast alles vertellen hoe een warmtepaneel werkt. Hoeveel vermogen je per kamer nodig hebt om de ruimte goed te verwarmen. En uit welk soort ir paneel je wilt. Tevens kunnen onze adviseurs een warmteplan voor je opstellen voor jouw woning, kantoor of industrieel pand. 

Kies voor kwaliteit met de infrarood verwarming Antwerpen. Breng een bezoek aan infrarood verwarming Merksem en ervaar de gezonde warmte zelf. Onze adviseurs staan je uiteraard graag te woord. Je kan natuurlijk ook vrijblijvende offerte voor infrarood verwarming aanvragen