Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Mobiele verwarming

terrasverwarming-met-standaard.jpg

Mobiele verwarming met infrarood

Op een zuinige manier lokale warmte verkrijgen is mogelijk met de mobiele infraroodverwarming van Warmteshop Antwerpen. Met een mobiele warmte heater hoef je niet de hele ruimte te verwarmen, maar alleen daar waar de warmtebehoefte is. 

Daarbij kan de mobiele heater van infraroodverwarming Antwerpen exact de werkplaats verwarmen met infrarood straling. Door alleen een zone of ruimte te verwarmen, ga je ook nog eens zuinig om met de energie. Hierdoor bespaar je maandelijks op de verarmingskosten. Duurzame, effectieve en gerichte infrarood warmte. 

03_Pop-up-Prodotto-6 mobiele verwarming

Warme lucht versus infrarood straling

De werking van infrarood straling is anders dan bij een lucht verwarming systeem, zoals een CV ketel of hete lucht blazers. Bij convectie kachels wordt de lucht verwarmd, waarbij de lucht aan de grond het koudst is. De muren zijn koeler dan de lucht in de ruimte. Zodra het tocht waait de warmte letterlijk weg. 

Een industrieel pand is vaak niet goed geïsoleerd. Daarnaast staan in magazijnen, loodsen of garages deuren open. De hoge kwaliteit industriële korte golf infrarood straler is niet gevoelig voor wind bewegingen. De warmte blijft op de plek waar het naar toe straalt. Met een mobiele verwarming geniet je van lekkere warme voeten, handen en gezicht. 

werkplaats verwarmen VARMA-400-DOPPIO-ORIZZONTALE-FM-2 mobiele verwarming

Hoe infrarood stralen werken

Elektrische infrarood heaters werken op het basisprincipe van de zon. De industriële elektrische kachels van infrarood verwarming Antwerpen maken gebruik van de korte golf infrarood straling. Bijna alle stralingsenergie van de mobiele korte golf infrarood heaters bevinden zich in het stralingsgebied dat sterk lijkt op de zonnestralen. 

Zodra de infrarood straling je lichaam raakt, voel je de aangename warmte. Net zoals de warme zonnestralen. De mobiele infrarood heater verwarmt niet de lucht, zoals radiatoren dat doen, maar de objecten en mensen in het stralingsgebied. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen de stralen de ruimte in. 

INFRAROOD VERWARMING

KOOP JE BIJ WARMTESHOP ANTWERPEN

Mobiele werkplek verwarming

e gerichte manier van verwarmen met infrarood is zeer efficiënt. Daarnaast circuleert de lucht niet, waardoor je geen last hebt van stofcirculatie. Tevens droogt de lucht niet uit, je behoudt daardoor een goede luchtvochtigheid in het bedrijfspand. Met mobiele IR verwarming zorg je voor ruimte- en zone verwarming. 

De mobiele infrarood heater plaats je gemakkelijk op de plek waar de warmte nodig is. Denk daarbij aan een werkplaats in een loods of magazijn verwarmen met infrarood. Maar ook in een andere industriële omgeving werkt mobiele verwarming heel goed. Neem de mobiele heater mee, naar de plek waar je werkt. 

Duurzame mobiele verwarming

Elektrische infrarood stralers zijn duurzaam, omdat je namelijk zonder gas de industriële omgeving verwarmt. Om het milieu te sparen en de CO2 uitstoot te verminderen wordt er steeds vaker gezocht naar een gasloze manier van verwarmen. De mobiele infrarood als bij-verwarming richt je op zones die te koud zijn. 

De infrarood stralers kan je ook als hoofdverwarming gebruiken. Door jouw loods of werkplaats met de krachtige heaters te verwarmen gebruik je geen gas meer. Daarnaast is elektrisch verwarmen door middel van infrarood straling veel goedkoper dan verwarmen op gas. Kies voor kwaliteit met de ir verwarming van Warmteshop Antwerpen.

Kosten besparen met infrarood verwarming

Door met mobiele infrarood verwarming jouw bedrijfshal, magazijn of kantoor verwarmen met infrarood, bespaar je zeker op veel kosten. Dit komt doordat een mobiele verwarming heel gericht een zone verwarmt. Daardoor hoef je niet de grote ruimte te verhitten, zoals met luchtverwarming. Daarnaast bespaar je op onderhoud- en installatiekosten.

Industriële panden zijn vaak hoog en groot. Doordat je alleen de zone verwarmt waar het nodig is, bespaar je flink op de energiekosten. Daarnaast kost het drie keer zoveel energie om de luchtmassa te verwarmen, dan wanneer je alleen de objecten verwarmt. Door gerichte warmte levert dit al een besparing op van maar liefst 80% per jaar.

Benodigd vermogen berekenen

Het benodigd vermogen om een industriële zone te verwarmen kan exact voor je worden berekend. De deskundige adviseurs van infrarood verwarming Merksem stellen voor jou een warmteplan op. In dit plan staat beschreven hoeveel (mobiele) industriële heaters per werkplek nodig zijn en van welk vermogen (aantal Watt).

Hoeveel vermogen voor de mobiele infrarood verwarming benodigd is, hangt af van hoe je de ruimte wilt verwarmen, zoals: 

– zone verwarming

– vorstvrij houden 

– de hele ruimte verwarmen

Indien je een industriële ruimte op zo’n 15 graden Celsius wilt houden heb je een vermogen nodig van 15 tot 25 Watt/m3. Voor 19 graden Celsius is dit 25 Watt per m3. Om een hele ruimte vorstvrij te houden moet je rekenen op 10 W/m3. 

Wil je alleen een werkplek of zone verwarmen dan kan je uitgaan van 1000 watt per 10 m2 en 2000 W voor 20 m2. Wil je precies weten hoeveel infrarood gestookte mobiele heaters je nodig hebt, vraag onze adviseurs een warmteplan voor je op te stellen. 

Duurzame mobiele verwarming

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een mobiele verwarming voor jouw (industrieel) bedrijfspand? Neem contact op met de warmteshop Antwerpen of kom langs in de showroom van infrarood verwarming Sportpaleis Antwerpen en omgeving. Vrijblijvende offerte voor infrarood verwarming aanvragen.

Ook kan je eenvoudig online de infrarood stralers via onze webshop kopen. Alsmede de toebehoren, zoals thermostaten en dimmers. Infrarood verwarming voor industrieel pand of infrarood verwarming in nieuwbouw en infrarood verwarming bij renovatie projecten. Ook verkopen wij terrasverwarming voor buiten voor particulieren en ondernemers.