Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Positie bepalen van infrarood paneel verwarming

Positie infrarood paneel verwarming

De plaatsbepaling van een infrarood paneel verwarming is belangrijk. Je kan de warmtepanelen aan de wand of plafond installeren. Heb je net je traditionele verwarming omgebouwd tot infrarood verwarmingspanelen? Kiezen waar je de infrarood paneel verwarming moet plaatsen kan soms lastig zijn, als je niet weet waar je rekening mee moet houden. Het vergt iets meer aandacht dan een traditionele gasverwarming. Het is vrij eenvoudig als je eenmaal begrijpt hoe ze werken.

We leggen je uit wat de meest kosteneffectieve, voordelige en esthetisch aantrekkelijke plaats is om je infrarood paneel verwarming te installeren, zodat je er het meeste profijt van hebt.

Plaatsing van infrarood warmtepanelen

infrarood paneel plafond keuken paneel infrarood paneel verwarming

Traditionele kachels zijn niet hetzelfde. Raak niet in de war met de plaats van je oude kachel. Het proces van warmteoverdracht is anders. Infrarood warmtepanelen warmt ons sneller op door directe verhitting van het oppervlak. In feite is dat slechts binnen 3 minuten. Daardoor is er minder warmteverlies dan bij traditionele kachels die de lucht verwarmen welke door de kamer circuleert.

Eenvoudig gezegd is het alsof je in de zon zit versus in de schaduw. Dit is de belangrijkste reden waarom infrarood warmtepanelen zo voordelig zijn, omdat ze alle elektriciteit die ze gebruiken omzetten in warmte.

Beste plaats voor specifieke infrarood panelen

Met infrarood panelen aan de wand of het plafond is er minder ruimte nodig. Dankzij de slanke structuur van 1,8 tot 2,2 cm dikte, kun je dus maximaal genieten van de leefruimte. Een 800 watt Alkari infrarood kachel bijvoorbeeld verwarmt 10-18m². Voor de meeste kamers is dus maar één warmtepaneel nodig, zodat je geld kunt besparen door minder panelen aan te schaffen. Alles hangt af van de aandachtspunten in de kamer: misschien wil je niet alleen een 1200 watt verwarming in het midden van het plafond. Je wilt misschien twee kleinere wandpanelen om specifieke punten in de kamer te verwarmen.

Glazen en metalen paneel bij Warmteshop

Bij Warmteshop kan je terecht voor glazen en metalen paneel verwarming. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in verschillende wattages als ook modellen. Zoals een spiegelverwarming in de badkamer of een plafondverwarming woonkamer. Een keuken krijtbord verwarming waar je met echt krijt op schrijft of een metalen paneel in iedere gewenste RAL kleur die past bij de inrichting. Lees het complete artikel Waar infrarood paneel verwarming plaatsen, waar we dieper ingaan op montage aan de muur of plafond.

Meer weten over juiste positie infrarood paneel verwarming?

energiezuinige elektrische verwarming infrarood paneel verwarming

Wil je meer informatie over de juiste plaatsing van infrarood paneel verwarming? Of je moet kiezen voor wandpanelen of plafondverwarming, of een combinatie? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij kunnen ook een tekening voor je maken welke warmtepanelen je nodig hebt als infrarood verwarming woonkamer bijvoorbeeld. Of advies geven over badkamer verwarming als bijverwarming. Natuurlijk kan je ook bij Warmteshop terecht voor advies hoe energie besparen met infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online online winkel.

Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals Hoeveel warmte panelen nodig.