Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Vraag en antwoord warmtepaneel

Vraag en Antwoord Warmtepaneel infraroodverwarming Antwerpen

Deze ongelooflijk hoge besparing met infrarood warmtepaneel werd gevonden in een overeenkomstige studie van de Technische Universiteit van Kaiserslautern. Eerdere ervaringen van klanten melden ook zeer grote besparingen. Maar dit moet je wel met een korreltje zout nemen. Te grote besparingen gaan meestal gepaard met warmte comfortverlies. 

Het geheim ligt in het samenspel van verschillende factoren. Zoals de optimale effectiviteit, die beschrijft hoe sterk de warmte sensatie in het menselijk lichaam zich aanpast. Het juiste spectrum van infrarood golven en natuurlijk het feit dat er minder warmteverlies is bij slechte isolatie in vergelijking met centrale verwarming. 

Maar het is veel realistischer om te stellen dat een energie besparing van 30% haalbaar is. Dit gaat namelijk niet ten koste van het comfort gevoel. Een groot voordeel van een infrarood warmtepaneel is dat je de kamer temperatuur gerust 2 graden lager mag zetten. 

Het hoge stralingsgehalte dat je ervaart, zorgt ervoor dat ons comfort gevoel hoger is dan met een traditionele convectie verwarming. Natuurlijk zijn veel ontwerp- en productiedetails ervoor verantwoordelijk dat bijvoorbeeld ongeveer 96% van de hittegolven van voren wordt uitgestoten. Waarbij de straling dus de kamer in gaat. Straling naar achteren, tegen de muur of plafond, betekent weer warmte verlies. 

Bevestig – steek in – klaar! Infrarood warmtepaneel wordt van stroom voorzien, maar zijn geen directe verwarmingstoestellen. Het model in de ontwikkeling van infrarood verwarming was de zon. De infrarode warmtegolven verwarmen mensen en objecten direct, net zoals de zon.

Naast deze primaire golven die rechtstreeks van het infrarood warmtepaneel komen, ontstaan ook secundaire golven welke door muren en andere objecten in de kamer opgewekt worden. 

Je voelt daardoor van alle richtingen de comfortabele warmte. Je krijgt warme voeten en bekomt een koel hoofd. Bovendien wordt het vocht uit de muren gehaald, maar niet uit de lucht. De lucht droogt daardoor niet uit, zodat ons ademhalingssysteem gezond blijft. We hebben de werkwijze van infrarood warmtepaneel in detail beschreven Hoe werkt infrarood verwarming?

Uiteraard, kan je met een infrarood verwarming een volledige woning verwarmen. Ons infrarood warmtepaneel kan gebruikt worden als complete verwarming oplossingen voor appartementen en huizen. Voor nieuwbouw of bestaande bouw. Belangrijk hierbij is een nauwkeurige bepaling en berekening van de warmte vraag voor jouw woning. We maken deze graag voor je. De initiële kosten van een infrarood verwarming zijn laag in vergelijking met andere verwarming systemen (ongeveer de helft), onderhoud en extra bijkomende kosten zijn er niet.

De installatie van een warmtepaneel is eenvoudig, snel en schoon. Er hoeven namelijk geen leidingen en dergelijke te worden voorzien. Kortom het is de moeite om even meer informatie te vragen omtrent de ideale verwarming van jouw woning.

Sommige belanghebbenden vragen zich af waarom, in vergelijking met de concurrentie, onze prijzen soms hoger zijn. Wat zeggen wij hierover?

Onze producten worden in Duitsland individueel voor 100% met de hand gemaakt. De gebruikte materialen zijn uitsluitend kwaliteit producten, die speciaal voor ons warmtepaneel is vervaardigd.

Alle producten worden onderworpen aan strenge kwaliteit controles voordat ze onze fabriek verlaten. Als gevolg hiervan kunnen we niet de goedkoopste leverancier zijn en dat is ook niet ons doel. We geven een volledige garantie van 5 jaar op ons infrarood warmtepaneel

Sommige collega’s zullen goochelen met 10 of zelfs 15 jaar garantie. Tot je de kleine lettertjes leest waarin staat dat er slechts 2 jaar op de elektronica gegeven wordt. En laat dat nu het eerste zijn dat stuk gaat. Je krijgt van ons ook een deskundig, individueel advies, evenals een optimale zorg na de aankoop van een warmtepaneel.

Voor ons houdt de service niet op bij de aanschaf van onze infrarood producten. Ons doel is dat je tevreden bent met onze producten. En dat jij je daarnaast comfortabel voelt met onze infrarood warmtepaneel in een gezonde warmte terwijl je ook nog kosten bespaart. 

Bij een verwarming telt niet alleen de investeringskosten, maar ook de kosten van onderhoud & service en het verbruik zelf. Een Warmteshop infrarood warmtepaneel is bijzonder zuinig en de investering zal zichzelf snel terugbetalen. En als je tevreden bent, kijken we uit naar een aanbeveling.

Bij de aanschaf van een infrarood warmtepaneel moet je niet alleen op de aanschaf kosten letten, maar ook steeds meer op bijkomende en onderhoudskosten.

Secundaire kosten en onderhoudskosten zijn vaak erg hoog in veel verwarming systemen. Infrarood verwarming elimineert zowel extra kosten als onderhoudskosten.

Warmteshop infrarood verwarming wordt gekenmerkt door een hoog rendement. Een infrarood warmtepaneel voor een kamer van 20m² (met een eis van 66,5 kWh / m² / a verwarming) is slechts 500 watt. Dit kan natuurlijk, afhankelijk van de thermische isolatie van muren en ramen en individuele gebruikspatronen variëren.

De verbruik kosten kunnen verder worden verlaagd door de precieze thermostaat besturing. De effectieve warmte wordt direct omgezet naar een lagere ruimte temperatuur en zijn er geen verticale temperatuur gradiënten. Hierdoor wordt er geen nutteloze energie door warmte opbouw onder het plafond veroorzaakt. 

Optimaal is de combinatie van een infrarood warmtepaneel met een fotovoltaïsche installatie. Door zelf elektriciteit op te wekken, is het mogelijk om minder afhankelijk te worden van de elektriciteit prijzen. Wij raden onze klanten dan ook aan om tevens te investeren in een goede isolatie en een fotovoltaïsche installatie.

In onze prijs voorbeelden hebben we samen concrete voorbeelden van lopende projecten voor jou samengesteld. Waarbij je de investeringskosten, de benodigde producten en energie eisen ziet.

Infrarood straler wordt van stroom voorzien en produceren roodachtig licht. Dit is kortegolf-infrarood (infrarood A), en zit deels in het zichtbare bereik.

Infrarood warmtepaneel wordt ook van stroom voorzien, maar ze worden ‘dark emitters’ genoemd. Het zijn lange golf infrarode stralen (infrarood C), die diep in de huid werken. Het verwarmt het lichaam aangenaam en objecten worden zachtjes opgewarmd. Hierdoor zijn infrarood warmtepanelen uiterst geschikt om een woning te verwarmen. Ze creëren een heerlijke en comfortabele warmte voor de ganse omgeving.

Infrarood stralers zijn niet geschikt voor gebruik als verwarming toestellen. Dit vanwege de vrij agressieve hitte en het risico van letsel wanneer ze binnen handbereik worden gemonteerd. Doch deze stralers zijn wel perfect geschikt voor buiten als terrasverwarming.

Infrarood Verwarming:

Infrarood wordt uitgezonden van verwarmde oppervlakken. In de gemiddelde menselijke perceptie is warmte straling al merkbaar vanaf een oppervlakte temperatuur van circa 22°C. Hoe hoger de temperatuur, hoe intenser de warmte straling aanvoelt. Het spectrum van infrarood straling heeft 3 onderverdelingen: IR-A: kortegolf – nabij het zichtbare rode licht (700 ° C +); IR-B: middengolf (ongeveer 250-700 ° C); IR-C: lange golf (<250 ° C).

Radiant Verwarming:

Is gelijk aan infrarood verwarming (warmtepaneel), omdat verwarmde lichamen hittegolven afgeven. Elektromagnetische golven is warmtestraling.

Quartz Verwarming:

Elektriciteit stroomt door kwartsstaven welke beginnen te gloeien. Waardoor warmtestraling wordt afgegeven, de badkamerradiator. Deze warmte wordt waargenomen als zeer ‘puntige’ warmte.

Halogeen Verwarming:

Een gloeidraad ingebed in halogenen (speciale gassen) genereert licht en warmte. De zogenoemde halogeenlampen. 

De prestaties van een verwarmingssysteem komt niet alleen tot uiting in de energie voorziening, maar vooral ook in de effectiviteit. Vergelijk de prestaties van een benzinemotor, die niet alleen wordt verklaard door het brandstofverbruik en het aantal PK’s. 

Economische infrarood warmtepaneel of infrarood warmtebronnen moeten worden gekozen. Voornamelijk om welke infrarood ontwikkelingen zich voordoen bij welk stroomverbruik. Het ene warmtepaneel is het andere niet. Onze warmtepanelen worden onderscheiden door een maximum aan warmte ontwikkelingen met een laag elektrisch vermogen. Zoals bijvoorbeeld het warmtepaneel van Welltherm en warmtepaneel Ecaros.

Sinds 2006 worden er labo testen gevoerd waar het warmtepaneel een kunstmatig verouderingsfase doorloopt. Deze testen wijzen uit dat onder normale omstandigheden een kwalitatief infrarood warmtepaneel een verwachte levensduur heeft van 25 à 30 jaar. Je kan dit vergelijken met de oudere elektrische accumulator verwarming welke na 30 jaar nog steeds werken. Er zijn geen bewegende delen aanwezig dus haast geen kans op slijtage.

Dit is een klassiek misverstand, dat is ontstaan door de lange ervaring met de oude convectie verwarming toestellen. De warmte stijgt niet, enkel en alleen de verwarmde lucht stijgt. Een infrarood warmtepaneel verwarmt de objecten en niet de lucht. Net zoals de zon die boven ons staat. Hoe behaaglijk stralingswarmte en infrarood warmte werkt, kan je verder lezen in Hoe behaaglijk is infrarood verwarming?

Een warmtepomp levert meestal vloerverwarming in moderne woningen. Dit is een bijzonder inert systeem. Dat een hele dag of zelfs langer nodig heeft tot veranderingen worden gevoeld in de kamer. 

Met een snelle daling van de temperatuur of toename van de buitenlucht, heeft de warmtepomp met vloerverwarming daarom meer dan een dag nodig om te reageren. Voor oudere huizen was dit geen probleem, omdat een groot deel van de opgewekte warmte toch al snel door de buitenmuren verloren ging. Moderne huizen zijn zo goed geïsoleerd dat de kamers snel oververhit of te koud zijn.

Een goede infrarood verwarming reageert heel snel op temperatuur veranderingen. Met een goed infrarood warmtepaneel is de opwarmingstijd van 0 tot 100% iets langer dan 6 minuten. Dit is veel efficiënter en zeer kosten besparend. En vooral ook aangenamer.

Infrarood warmtepaneel in combinatie met zonnepanelen is een zinvolle en ecologische combinatie!

Door Warmteshop infrarood verwarming te combineren met een fotovoltaïsch systeem, kan je de energiezuinigheid van jouw verwarming aanzienlijk verbeteren. Het voordeel van infrarood warmtepaneel verwarming ten opzichte van andere elektrische verwarming systemen ligt in de hoge efficiëntie. Indien gevoed door eco-elektriciteit van regeneratieve oorsprong, resulteert een infrarood warmtepaneel verwarming in een CO2-neutrale warmtebron. Dat is pas echt duurzaam!

Absoluut! De huidige olie- en gasreserves zijn laag en de prijzen zullen daardoor blijven stijgen.

Andere verwarmingsvormen vervuilen het milieu of hebben andere belangrijke nadelen. Verwarmen met elektriciteit is het enige verstandige alternatief. Omdat dit de juiste vorm van energie is die direct als windenergie of fotovoltaïsch kan worden opgewekt in jouw huis of in jouw omgeving als groene stroom. Dit resulteert in absolute onafhankelijkheid van toekomstige leveringen van grondstoffen.

Als een verwarming met deze stroom wordt gebruikt, is het niettemin van belang aandacht te schenken aan het stroom verbruik en de energie-efficiëntie van de elektrische verwarming. Oude accumulatie verwarming is hier een voorbeeld van. Deze zijn helemaal niet energie-efficiënt en zijn zeer moeilijk in te regelen voor een optimaal comfort.

Warmteshop infrarood warmtepaneel in combinatie met groene stroom, zoals fotovoltaïsche systemen, zorgen voor een CO2-neutrale energiebron. Dit kan leiden tot zelfvoorziening met energie van het huishouden.

Conventionele convectie verwarming verwarmt alleen de lucht, waardoor mensen zich warm voelen. Dit type verwarming heeft echter veel nadelen. Warme lucht stijgt en vormt onder het plafond een zogenaamde warmtekussen. Daarbij circuleert stof en bacteriën in de lucht. Het resultaat is dat het warm is onder het plafond en koud op de grond.

Infrarood warmte verspreidt zich in tegenstelling tot conventionele verwarming via elektro magnetische golven. Ze zijn onzichtbaar en hebben geen medium nodig voor de warmte transport, zoals lucht. Mensen en objecten worden als het ware van binnen naar buiten verhit. De comfortabele warmte verspreidt zich door de ruimte, niet alleen in bepaalde gebieden.

Warmteshop is een kwaliteit leverancier en technologie leider. Wij zijn exclusief distributeur van de marktleiders Welltherm en Ecaros warmtepaneel.

De technologie van Welltherm is uniek en dit resulteert in aanzienlijke verschillen. De effectiviteit van de Welltherm infrarood warmtepaneel zijn onverslaanbaar. Dit bespaart je veel elektriciteit en kosten. 

De infrarood panelen van Welltherm en Ecaros zijn elektrosmog vrij. Onze infrarood verwarming en warmtepaneel is veilig. De oppervlakte temperatuur is bijvoorbeeld slechts 115°C en er is dus geen risico op brandwonden. 

Ons infrarood panelen zijn duurzaam en hebben een garantie van 5 jaar. Wij kunnen dit veroorloven vanwege de uitstekende materiaal keuze en de precieze verwerking. 

We bieden deskundig advies en voeren een berekening van de verwarming belasting uit volgens DIN EN 12831. Zelfs bij jou thuis.

De infrarood warmtepaneel is geschikt voor wand- of plafondmontage. Hiervoor zijn speciale en universele montagekits beschikbaar. Er zijn ook inbouw frames ter beschikking, zodat het infrarood warmtepaneel in het plafond ingebouwd kan worden.

Samen met jou bepalen we waar het infrarood warmtepaneel het beste kan en moet worden gemonteerd. Bekijk ons assortiment hightech infrarood panelen van Welltherm en Ecaros.

Dient het appartement of woning bijzonder goed geïsoleerd te zijn?

Traditionele verwarming systemen verwarmen de lucht. Deze lucht kan snel verdwijnen in slecht geïsoleerde ruimtes. De aanwezige warmte ontsnapt hierdoor snel via het venster, kieren en muren. 

Infrarood warmtepaneel verwarmt mensen en objecten direct. Daardoor ontstaat een aangenaam binnenklimaat. De lucht hoeft niet te worden verwarmd en het warmteverlies is daardoor laag. Ook al is het warmteverlies met een infrarood warmtepaneel lager dan met een luchtverwarming, toch raden wij steeds aan om jouw woning goed te isoleren. De goedkoopste energie is hetgeen dat je niet nodig hebt.

Traditionele verwarming systemen verwarmen de lucht. Deze lucht kan snel verdwijnen in slecht geïsoleerde ruimtes. De aanwezige warmte ontsnapt hierdoor snel via het venster, kieren en muren. 

Infrarood warmtepaneel verwarmt mensen en objecten direct. Daardoor ontstaat een aangenaam binnenklimaat. De lucht hoeft niet te worden verwarmd en het warmteverlies is daardoor laag. Ook al is het warmteverlies met een infrarood warmtepaneel lager dan met een luchtverwarming, toch raden wij steeds aan om jouw woning goed te isoleren. De goedkoopste energie is hetgeen dat je niet nodig hebt.

Infrarood panelen zijn hét economische en comfortabele alternatief voor accumulatie verwarming. Daarbij rekening houdend met het gewijzigde energie- en milieubeleid.

Een infrarood warmtepaneel is in tegenstelling met accumulatoren een winst in bruikbare en kostbare leefruimte. Na de uitwisseling herken je jouw appartement niet meer terug. Zowel optisch als jouw nieuwe binnenklimaat. 

Het vervangen van jouw oude accumulator verwarming door een moderne, efficiënte en comfortabele infrarood verwarming warmtepaneel van de Warmteshop is volledig stressvrij en in de meeste gevallen zonder vuil.

Het Warmteshop installatie team zorgt voor een vakkundige plaatsing, verwijdering van het oude systeem. En daarbij een snelle, schone en professioneel installatie. Een onderbreking van de warmte toevoer bij het vervangen van het systeem tijdens het stookseizoen is niet nodig. In korte tijd geniet je van comfortabele warmte van infrarood warmtepaneel.

Neen, integendeel de muur wordt niet warm waar het infrarood warmtepaneel aan gemonteerd is. 

Vanwege de uitstekende verhouding van stralingsafgifte naar voren en haast niets naar achteren van onze panelen, is de wand of het plafond achter het apparaat praktisch niet verwarmd. Wat op zijn beurt veel energie bespaart.

Nee, de infrarood warmtegolven zijn infrarood C-golven. Deze zijn volledig onschadelijk. Ze hebben zelfs een therapeutisch en ontspannend effect en zorgen daarnaast voor een gezond binnenklimaat. Vergelijkbaar met de infrarood stralen van de zon. Mensen die lijden aan reuma hebben zelfs een heilzaam gevoel bij deze warmtegolven van ons warmtepaneel.

Infrarood warmtepaneel van de Warmteshop is ongeveer gelijk aan zonnewarmte in het infrarood C-bereik en zijn daarom comfortabel en gezond.

Bovendien zijn al onze panelen vrij van elektrosmog. Een TÜV attest van onze verwarmingspanelen (persoonlijke en apparaat veiligheid) zorgt voor een zorgeloze werking van de panelen.

Producten die binnen het bereik van kinderen staan, vereisen speciale inspanningen om de productveiligheid te waarborgen. Welltherm en Ecaros infrarood panelen kunnen aan de muur worden bevestigd. Binnen het bereik van kinderen en moeten daarom voldoen aan strikte veiligheidscriteria voor productie en testen. 

Bij verwarmingstoestellen staat het risico op brandwonden op de voorgrond. Welltherm en Ecaros warmtepaneel zijn goedgekeurd door het TÜV en bereiken een maximale oppervlakte temperatuur van 115°C. Wat brandwonden en blaren voorkomt.

Bovendien heeft het infrarood warmtepaneel van Welltherm en Ecaros geen scherpe randen of hoeken. Dus ook hier is er geen risico op letsel.

De Welltherm en Ecaros infrarood warmtepaneel is vrij van plastics en elektrosmog, zodat er helemaal geen gezondheid problemen kan zijn, integendeel. Het gezonde binnenklimaat heeft een gunstig effect op de gezondheid van jouw kinderen.

Je kan de temperatuur van de infrarood verwarming en warmtepaneel eenvoudig via een radiobesturing precies op jouw behoeften instellen. Met de sturing kan je tussen verschillende programma’s kiezen, wanneer jouw infrarood warmtepaneel moet worden geactiveerd. 

Dagelijks of wekelijks programma, vakantieprogramma et cetera. Indien je het warmtepaneel spontaan wilt activeren terwijl je onderweg bent, bijvoorbeeld het warmtepaneel in het tuinhuisje, dan kan je dit ook handig via de mobiele telefoon doen. Deze nauwkeurige regeling helpt je te besparen op stookkosten.

Nee, bij een oppervlakte temperatuur van het warmtepaneel van 110 graden Celsius bestaat er geen risico op brandwonden. 

Je kunt gerust en veilig je handen op het infrarood warmtepaneel plaatsen. Je zal je niet verbranden. Daarom kunnen de infrarood panelen ook zonder aarzelen ergens in het handbereik worden geplaatst. Dat wil zeggen het gebied dat gemakkelijk kan worden aangeraakt zonder gereedschap, zoals ladders. Zelfs in huishoudens met kinderen of huisdieren. 

Als mensen de temperatuur van 100°C of meer horen denken ze spontaan aan kokend water. Als je in kokend water je hand zou dompelen kan je 100% zeker zijn dat jij je hand verbrand. 

Bij een infrarood verwarming en warmtepaneel spreken we over een droge warmte. Natuurlijk zal je wel even schrikken bij het aanraken van het warmtepaneel, maar verbranden doe je niet. 

Een auto die in de zomer in de snikhete zon staat kan ook zo’n 120°C worden. Als je deze aanraak zal je ook schrikken, maar niet verbranden. Er zijn zelfs mensen die een sauna nemen van 100°C of meer. Zolang het een droge warmte is zal jij je niet verbranden.

Al onze infrarood panelen zijn onderworpen aan de strikte TÜV-richtlijnen. Infrarood warmtepaneel met een oppervlakte temperatuur van 120°C en meer mag alleen aan het plafond worden geïnstalleerd. De hoge temperaturen zijn nodig om de nodige stralingswarmte te genereren.

IP44 of Ip46 geeft de beschermingsklasse aan onder welke omgevingscondities elektrische en elektronische componenten mogen worden gebruikt.

IP44 betekent:

“Bescherming tegen contact met gereedschap, geleidende voorwerpen met een diameter> 1,0 mm, bescherming tegen vreemde voorwerpen met een diameter> 1,0 mm” en “Bescherming tegen spatwater vanuit elke hoek”.

IP46 betekent:

“Bescherming tegen contact met gereedschap, geleidende voorwerpen met een diameter> 1,0 mm, bescherming tegen vreemde voorwerpen met een diameter> 1,0 mm” en “Bescherming tegen binnendringen van water bij tijdelijke overstroming.”

Ja, schimmel kan worden voorkomen met een infrarood warmtepaneel of panelen.

De infrarode stralen verwarmen objecten direct en niet de lucht. De wanden zijn dus warmer dan de lucht, waardoor het vocht van de wanden wordt overgebracht naar de lucht. Van het warmere object naar het koudere object. Schimmels worden met een infrarood warmtepaneel voorkomen. In het geval van bestaande schimmel worden ze achteraf geëlimineerd met een warmtepaneel infrarood.

Elektrosmog kan schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Onder de vele infrarood panelen en warmtepaneel die tegenwoordig op de markt zijn, wordt er gewerkt met traditionele weerstanden en infrarood folie die stralingsbelasting/elektrosmog veroorzaken. 

Onze Welltherm en Ecaros panelen worden zelfs gekenmerkt door vrijheid van elektrosmog! Er is dus geen schadelijke stralingsbelasting. Dit wordt ook bewezen door een rapport van de TU.

De term “infrarood verwarming” is tot nu toe niet beschermd of gestandaardiseerd. Dientengevolge maken malafide verkopers er winst mee en verkopen ze ten onrechte goedkope producten en stroom verslinders als zogenaamde infrarood verwarming. Helaas leidt dit tot negatieve ervaringen bij klanten.

Warmteshop, aan de andere kant, is een kwaliteit leverancier en technologieleider. De technologie van infrarood panelen is uniek. Kies voor kwaliteit. 

– Maximale effectiviteit bespaart elektriciteit en kosten.

– Er is geen gevaar voor brandwonden

– Onze infrarood panelen zijn elektrosmog vrij. 

– Onze Welltherm panelen hebben 5 jaar garantie en zijn duurzaam. 

– Beste materialen en nauwkeurig vakmanschap. 

– Competent advies inclusief berekening van de verwarmingsbelasting volgens DIN EN 12831. 

infrarood-verwarming warmtepaneel schilderij muur