Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Waarom een keuken paneel verwarming?

Waarom kiezen voor een keuken paneel?

infrarood paneel plafond keuken paneel

Over verwarming keuken paneel denk je niet vaak na. Als je in de keuken bent, heb je al een hete oven, hete kookplaten en andere machines die warmte afgeven. Waarom een keuken paneel kopen?

Keukens zijn tegenwoordig meer dan een ruimte waar voedsel wordt bereid. Het zijn woonkeukens, waar mensen samenkomen om te eten, te drinken en elkaars verhalen delen.

Een keuken paneel is daarom uitermate geschikt en verwarmt alleen daar waar de warmte benodigd is. In mum van tijd is het warmtepaneel warm, hiervoor is slechts 5 tot 10 minuten nodig (afhankelijk van het vermogen en materiaalkeuze). De warme onschadelijke infraroodstralen voelen heerlijk aan op je huid.

Voordelen infrarood verwarming keuken

Infrarood verwarming keuken is eenvoudig te installeren en neemt weinig ruimte in beslag. Je hebt alleen een vrije muur of plafond nodig om de warmtepanelen te monteren.

krijtbord verwarming

De objecten en mensen in de ruimte worden verwarmd door een gezonde infraroodstraling. Hierbij wordt dus niet de lucht verwarmd, zoals bij een convectie kachel het geval is. De warmte van de IR straling wordt vastgehouden door de objecten in de ruimte en daarna teruggekaatst. Omdat er bij een infrarood verwarming geen luchtcirculatie is, zweven er geen stofdeeltjes of bacteriën rond.

 

Omdat er in een keuken veel kastjes en voorwerpen zijn, heeft een de keuken verwarming veel oppervlakken om te verwarmen. Er is dus geen krachtig warmtepaneel nodig om de keuken warm te krijgen. Een keuken heeft ongeveer 20 watt/m3 nodig. Kies voor een prachtige krijtbord keuken verwarming, welke je met echt krijt beschrijft. Verkrijgbaar bij Warmteshop in diverse afmetingen en vermogen.

Lees het complete artikel Waarom kiezen voor een keuken paneel.

Meer informatie IR keukens

IR keukens zijn zuinig in verbruik, onderhoudsvrij en eenvoudig te installeren. Wil je meer informatie over keuken paneel? Je kan voor keuken paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR keukens wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook alles over wat is een hybride infrarood verwarming vinden. Lees meer over infrarood panelen.