Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Wat kost een infrarood paneel ongeveer?

wat kost een infrarood paneel

Wat kost een infrarood paneel

De prijs van een infrarood paneel is laag. De kosten hangen af van je voorkeuren van het model, de afmeting en het wattage. Kies je voor een spiegel met verwarming en verlichting in de badkamer of wil je een wit metalen paneel aan het plafond van 1,80m? De kosten van infrarood verwarming worden ook beïnvloed door het vermogen en de grootte van het infrarood paneel dat gekozen wordt. De kosten kunnen variëren van 100 euro tot 1000 euro.

Het zijn niet alleen de kosten van het infrarood paneel waarmee rekening gehouden moet worden. Denk ook aan de kosten van installatie en doorlopend onderhoud. De installatie van infrarood paneel is een fluitje van een cent, en gebeurt binnen enkele minuten. Je hoeft geen leidingen te verwijderen of een heel systeem op te zetten. Er zijn géén onderhoudskosten, want infrarood paneel heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan.

Energieverbruik infrarood paneel

Het energieverbruik infrarood paneel is zuinig. De adviseurs van Infrarood Paneel kunnen een berekening voor je maken, waarbij we eerst vaststellen wat jouw warmtevraag is. Hoeveel warmte wil jij in de kamer of gehele huis hebben? Om dit te berekenen zijn een aantal factoren van belang. Niet alle woningen zijn namelijk gelijk.

Verbruik infrarood verwarming

Bovendien voelt stralingswarmte anders aan dan convectiewarmte waarbij de lucht verwarmd wordt. Het is gemakkelijker om lagere temperaturen te verdragen met stralingswarmte, dus ga je gang en zet de thermostaat wat lager. Door de thermostaat één graad lager te zetten bespaar je al 6% op het energie verbruik infrarood verwarming

Watt verbruik berekenen: elektrisch verwarmen

Om het Watt verbruik berekenen enigszins inzichtelijk te maken, hebben we een voorbeeldberekening voor je gemaakt. Lees daarvoor het complete artikel wat kost een infrarood paneel.

Wil je meer informatie over wat kost een infrarood paneel? Je kan voor wat kost een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarmingdeskundigen. Elke vraag over elektrisch verwarmen met infraroodstraling wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat kost een infrarood paneel vinden. Stuur de infrarood panelen afzonderlijk aan met de thermostaten, zodat je op het energieverbruik bespaart.