Warmteshop Antwerpen, de winkel & showroom voor Antwerpen en omgeving

Werking van infrarood verwarming plafond

Hoe werkt infrarood verwarming plafond?

De infrarood verwarming plafond werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen. Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder het schadelijke ultraviolette licht.

Infrarood verwarming plafond

Je sluit de infrarood verwarming plafond aan op de elektriciteit, waarna het warmtegolven uitzendt naar de muren, meubels, apparaten en mensen. De warmtestralen weerkaatsen vrijwel overal op, zodat de kamer op een natuurlijke manier en snel gemoedelijker warm wordt.

Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Doordat niet de lucht wordt verwarmd, zoals een convectie kachel doet, heb je geen luchtstroming in de kamer. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder rond dwarrelende stofdeeltjes en bacteriën in de lucht.

Kenmerken infrarood paneel plafond

Infrarood paneel plafond werkt:
– op elektriciteit en energie wordt omgezet in infraroodstralen.
– met veilige en onschadelijke infraroodstralen.
– net als de zon en stuurt directe warme stralen de kamer in.
– infrarood paneel plafond warmt wanden, meubilair en mensen direct op.
– met stralingswarmte, welke weerkaatst op de objecten in het stralingsgebied.
– van bovenaf, waardoor de vloer ook heerlijk warm wordt.

Plafondpanelen badkamer werkt zoals de zon

Infrarood verwarming plafond badkamer

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat plafondpanelen badkamer zijn, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de warme zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam opwarmt. In de badkamer zijn plafondpanelen uiterst geschikt, want ze nemen geen vrije ruimte aan de wand in. Doordat de stralen van bovenaf komen, warmt de vloer ook heerlijk op. Waarbij donkere tegels de warmte nog langer vasthouden.

Lees het complete artikel hoe werkt infrarood verwarming plafond.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming plafond? Je kan voor infrarood verwarming plafond contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt infrarood verwarming plafond wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over beste elektrische verwarming badkamer vinden. Lees meer over infrarood panelen.