Infrarood verwarming Merksem

Warmteshop Antwerpen

Infrarood verwarming Merksem voor binnen en buiten

De infrarood verwarming Merksem levert infrarood verwarmingspanelen voor zowel binnen als buiten. Terrasverwarming voor horeca of particulieren of infrarood panelen voor woningen en kantoren. Geschikt als hoofdverwarming voor nieuwbouw en bij-verwarming voor renovatie panden.

Tevens levert Warmteshop Merksem krachtige infrarood stralers voor industriële gebouwen. Denk hierbij aan verwarming voor een magazijn, werkplaats of opslagloods. Deze IR stralers maken gebruik van de korte golf infrarood straling die niet gevoelig zijn voor tocht of luchtbewegingen. Gerichte en directe warmte op de werkplaats, daar waar het nodig is.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Zuinige infrarood panelen

Verwarm je woning met infrarood

Verwarm je woning met elektrische infrarood panelen van Warmteshop Merksem. Je bent hierdoor niet meer afhankelijk van de schaarse fossiele brandstoffen. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in de komende decennia alle gebouwen en woningen van het aardgas af moeten. Dit betekent dat we gebruik moeten maken van de meest duurzame warmte en elektriciteit.

De verduurzaming van de woningen kost geld, maar de investering in deze verduurzaming kan worden terugverdiend door de opbrengst van een lagere energierekening. Je kunt zelf ook wat doen om de doelen in het Klimaatakkoord te bereiken, door je woning of kantoor elektrisch te verwarmen. De beste een energiezuinige oplossing is de infrarood verwarming Merksem.

Infraroodverwarming werkt anders dan een convectie verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. Door de warme luchtstroom in je huis krijg je het warm. De infrarood verwarming Merksem werkt volgens het principe van de zon. Hoe de zonnestralen de aarde verwarmt, verwarmen de infrarood stralen de objecten in de kamer.

Infrarood panelen geven lange warmtegolven uit, die ook wel C-straling worden genoemd. De infrarode straling zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. Je voelt direct op je huid de warmte, waardoor je een comfortabel gevoel ervaart. De warmtepanelen monteer je aan het plafond, muur of gebruik een mobiele verwarming.

Meubels slaan de warmte op

De objecten in de kamer slaan de warmte op en weerkaatsen vervolgens deze weer de ruimte in. Denk hierbij aan de vloer, muren en meubels. Door de weerkaatsing wordt de gehele ruimte op een natuurlijke manier warm. Dit heeft het effect van de infrarood verwarming Merksem.

De opwarming van de muren zorgt vervolgens voor een extra stijging in kamer temperatuur. Infrarood verwarming Merksem sluit je aan op elektriciteit, waarna vervolgens de energie wordt omgezet in warme onschadelijke korte golf ir-c stralen. De ir wand- en plafondpanelen bereiken een temperatuur van tussen de 60 en 110 graden Celsius.

Merksen

Kenmerken infrarood panelen

De werking van infrarood verwarming is anders dan bij een luchtverwarming systeem, zoals een CV ketel. Bij convectie kachels wordt de lucht verwarmd. Infrarood panelen verwarmen de objecten en mensen op die in het bereik van de IR verwarming bevinden.

– Gelijkmatige warmteverdeling.

– Geen lucht circulatie, dus stofdeeltjes zinken, de lucht is schoon.

– De muren zijn warmer dan de omgevingslucht.

– Geen condensatie van vocht op de muren.

– Comfort bij lage lucht temperaturen.

– Weinig warmte-energie ontsnapt bij ventilatie van de ruimte.

– Geruisloos en geurloos verwarmen.

Wil je meer weten over de werking van infrarood verwarming? Neem contact op met de warmteshop Antwerpen. Of kom langs in de showroom, onze adviseurs staan je graag te woord. Vrijblijvende offerte voor infrarood verwarming aanvragen.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte