Infrarood verwarming woonkamer

Warmteshop Antwerpen

Infrarood verwarming woonkamer kopen in Antwerpen

Infraroodverwarming is een moderne verwarmingsmethode voor de woonkamer die gebruik maakt van infrarode straling. Dit verwarmt direct het object in plaats van de lucht, wat resulteert in een snelle en efficiënte verwarming van de kamer.

Elektrische kachels werken op elektriciteit en verwarmen de lucht in de kamer. Infrarood panelen zijn effectiever in het verwarmen van de woonkamer en leveren meestal een snellere verwarming dan elektrische kachels, waardoor de woonkamer warmer wordt.

Er zijn verschillende soorten infraroodpanelen, elk met unieke eigenschappen en doelen. Sommigen zijn gericht op verwarming van personen, anderen op verwarming van objecten en weer anderen op verwarming van ruimtes. De grootte varieert van compacte panelen tot grote panelen voor industrieel gebruik. Het type en de grootte van het paneel worden bepaald door de specifieke toepassing en de hoeveelheid warmte die nodig is. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief goed en efficiënt paneel voor een optimaal resultaat.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

warmteshop woonkamer

Infrarood verwarming voor nieuwbouw woningen

Infrarood verwarming voor nieuwbouw woningen en kantoorpanden is de beste verwarming die je kan kiezen. Of het nu gaat om een eengezinswoning of een appartement, de keuze voor infrarood verwarming nieuwbouw is een ecologisch en economische verstandige beslissing. 

De bouw van nieuwbouw start bij het ontwerp, waar bijvoorbeeld middels zongericht bouwen de binnenkomst van de zonnestralen optimaal wordt benut. De isolatiewaarde speelt bij nieuwbouw een grote rol om de verwarmingskosten te drukken. Alsmede de toepassing van zonnepanelen en andere energie besparende maatregelen. 

De volgende stap is om te kijken naar duurzame apparaten, zoals een elektrische boiler en infrarood verwarming. Infraroodverwarming Antwerpen is voor nieuwbouw zeer efficiënt en energiebesparend als hoofdverwarming. Nieuwbouw is goed geïsoleerd waardoor je weinig energie nodig hebt om de ruimte aangenaam te verwarmen. 

Kostenvergelijk warmtepomp, infrarood verwarming en gaskachel

Voor nieuwbouw heb je de keuze hoe jij jouw woning wilt verwarmen. Gasloos verwarmen staat natuurlijk op nummer één. Het is duurzaam en ook energiezuinig. Om je een idee te geven van de kosten, hebben we een kort kostenvergelijk gemaakt van de warmtepomp, infrarood verwarming en een gaskachel installatie. 

Voor de warmtepomp en gasverwarming is een stookruimte nodig, aanleg van leidingen en radiatoren. De nieuwbouw van een stookruimte kost ongeveer 15.000 euro en de aanleg van leidingen en de radiatoren kost gemiddeld 3.000 euro. Daarbij komen nog de onderhoud- en installatiekosten. 

Bij kachels op gas worden de kosten voor onderhoud geschat op circa 180 euro per jaar, 70 euro voor de schoorsteenveger en 40 euro voor elektriciteit (regel- en circulatiepomp).Een warmtepomp kost naar verwachting 150 euro aan onderhoud en 40 euro aan elektriciteit voor de circulatiepomp. 

Daarentegen heeft een infrarood verwarming geen kosten aan onderhoud. De installatie is eenvoudig en snel. Je hoeft geen leidingen aan te leggen, een schoorsteenveger te laten komen en geen jaarlijks onderhoud te plegen. Daarbij komt nog het energiezuinige verbruik. Met infrarood verwarming in nieuwbouw bespaar je dus veel geld uit. 

infrarood verwarming woonkamer warmteshop

Geheel gasloos wonen

Je hebt een nieuwbouw woning gekocht en wilt helemaal gasloos wonen. Dit kan een lage energiewoning, nul energie woning (EPC-0) of passief huis zijn. Je zult voor alle drie voorzieningen moeten treffen voor de verwarming, het warme water en het koken. 

Koken doe je elektrisch op een inductieplaat bijvoorbeeld. Kies infrarood verwarming in nieuwbouw voor efficiënte en duurzame warmte. Een ir verwarming levert echter geen warm water, zoals dat bij een CV-ketel wel het geval is. De oplossing voor het warme water is een eco-boiler. 

Hoogwaardige elektrische boiler heeft als voordeel dat het water in de ketel één keer per week wordt opgewarmd tot 70° Celsius. Ter voorkoming van legionella bacteriën. Met een eco-boiler bespaar je tevens tot 40% op de elektriciteit kosten.

Een goed alternatief is om te kiezen voor toepassing van infrarood als bij-verwarming in combinatie met een lucht-waterpomp voor de vloerverwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht voor het voor het verwarmen van ruimtes én water. Plaats daarbij zonnepanelen op je dak om de elektriciteit kosten per maand te verlagen. 

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte